Scroll Top

Vdihnite v srce

Pozdravljeni!

Ko danes pišem te vrstice, se mi v ozadju vrti pesem “Weather With You“. Priporočam, da si jo poslušate tudi vi. Pesem me spominja, da vedno s seboj nosimo svoje notranje vreme, svojo naravnanost. Naše notranje počutje naj ne bo odvisno zgolj od zunanjih dejavnikov. Navsezadnje lahko na svojo naravnanost vplivamo.

Se sprašujete, kako?
Odkrijte moč dihanja! Obstajajo različne tehnike. Meni najljubše so povezane z dihanjem. Zakaj? Ker je dihanje vedno z nami in vaje lahko izvajamo kjerkoli. Nimajo negativnih posledic in kar Gorenjca v meni vedno znova veseli, so brezplačne.

Predstavil vam bom eno izmed 50 dihalnih vaj iz knjige moje najnovejše knjige “Moč dihanja.” Lahko si naložite predstavitveno brošuro – tukaj.

Vdihnite v srce
Ste vedeli, da je električno polje srca kar šestdesetkrat močnejše kot tisto v možganih, njegovo magnetno polje pa je celo pet tisočkrat močnejše? Ta elektromagnetna sila je opazna celo nekaj metrov od nas.

Vse kaže na to, da srce služi kot most med našo telesno in duhovno inteligenco. Po nekaterih mnenjih je najtežja pot v življenju dolga vsega 30 centimetrov – od glave do srca.

Da bi premostili to pot, se osredotočite na svoje srce. Oživite svoja čustva. Med dihanjem v srce položite roke nanj. Spomnite se na radosten dogodek, na nekoga, ki ga ljubite, na nekaj za kar ste hvaležni.

Izvedba:

  • Sedite udobno z ravnim hrbtom in nežno stisnite ustnice. Roke položite na srce, eno na drugo, in zaprite oči.
  • Globoko vdihnite skozi nos. Predstavljajte si, kako objemate ves svet, in občutite, kako pozitivna energija napolni vaše srce.
  • Zadržite dih, dokler se počutite udobno.
  • V mislih obudite občutke radosti, ljubezni in hvaležnosti. Naj vas preplavijo.
  • Počasi in nežno izdihnite skozi nos ter se osredotočite na občutke, ki vas prevevajo.
  • Postopek ponovite 5–10-krat, nato odprite oči in sprostite roke.

Koristi
Vaja “Vdihnite v srce” ponuja številne prednosti za naše duševno, čustveno in fizično zdravje. Z osredotočanjem na srčni prostor in zavestnim dihanjem vanj kreiramo močno duhovno prakso. Dihanje s sočutjem, ljubeznijo in hvaležnostjo nas osnaži in nam prinaša notranji mir. Poleg tega ta praksa ne vpliva samo na nas, ampak tudi na ljudi okoli nas.

Zavedanje dihanja v srce je duhovna izkušnja. Morda boste prav s pomočjo zavestnega dihanja v svoje srce doživeli pristne duhovne trenutke.

Z vsakim vdihom in izdihom se spominjamo, kako dragoceno je življenje in kako pomembno je biti v stiku s samim seboj. Upam, da vam bo ta vaja prinesla tako obilje miru in radosti, kot ga je meni. Hvala, ker ste se potopili v svet dihanja skupaj z mano.

S hvaležnimi pozdravi,

Janez Hudovernik

P.S. Knjigo Moč dihanja lahko prednaročite na: https://proacta.si/izdelek/moc-dihanja/

Dodaj komentar

Podobni članki
Clear Filters