Scroll Top
Postanite trener za persolog® Model dejavnikov osebnosti

Certificiranje za kadrovske vodje, kadrovnike, interne trenerje, podjetnike, coache, svetovalce, trenerje in vodstvene delavce.

Certifikat persolog® dejavnikov osebnosti postavlja temelje za podporo ljudem, ekipam in vodjem, da bi bolje razumeli sebe in druge, učinkovito sodelovali in se osebno razvijali.

To certificiranje ponujamo v petih različnih oblikah.

 Situacijsko-teoretični PRISTOP  persolog® model dejavnikov osebnost

persolog® model dejavnikov osebnosti spada med situacijsko-teoretičen pristop razumevanja osebnosti. Razlika v primerjavi z dispozicijsko-atribucijsko-teoretičnimi pristopi je v tem, da persolog ne trdi, da prepoznava in opisuje izrazite osebnostne lastnosti, temveč da opisuje situacijsko vedenje. V ta namen model uporablja osnovo teh štirih kvadrantov.

Grafični model 4 vedenjskih tipov

Prepričani smo, dA  je vsaka oseba edinstvena  
1

Odkrijte vedenjske dimenzije D, I, S in K
D (dominanten), I (iniciativen), S (stabilen) in K (korekten).

2

Spoznajte in cenite edinstvenost drugih
persolog® model dejavnikov osebnosti: Je odlična podlaga za osnovno razumevanje različnih izrazov osebnosti.

3

Praktični nasveti in orodja
Po certificiranju imate poln kovček orodij in metod, ki jih lahko uporabite individualno in prilagodljivo. Spoznajte, kako in kje jih lahko koristno uporabite pri svojem usposabljanju, coachingu ali v podjetju.

4

Prejmite celoten koncept seminarja
Potopite se v globine persolog® modela dejavnikov osebnosti in človeškega vedenja. Od nas prejmete celoten koncept seminarja, delavnice, ki ga lahko izvedete povsod, kjer ljudje sodelujejo in se osebno razvijajo.

Kaj naše stranke pravijo  o modelu persolog®
osebnostnih dejavnikov
  
Andreja Glavač, univ. dipl. ekon.
Samostojna strokovna delavka, Cene Štupar – CILJ

Persolog je orodje, s katerim že več kot desetletje učinkovito oblikujem vedenjske profile za razvoj kadrov in karierno svetovanje mladim. Pri tem je sodelovanje z Janezom Hudovernikom neprecenljiva podpora. Iskrene zahvale strank potrjujejo vrednost Persologa pri prepoznavanju potencialov in olajšanju kariernih odločitev.«

mag. Alenka Erker Lozinšek
Vodja upravljanja s človeškimi viri, Holding Slovenske elektrarne d.o.o.

Usposabljanje nas je povezalo kot ekipo in obogatilo z novimi spoznanji, ki jih uporabljamo pri vsakodnevnem delu s kandidati in sodelavci. Persolog osebnostne analize so izboljšale komunikacijo in učinkovitost v naših ekipah, ter so preproste za izvedbo in visoko profesionalno podprte z dodatnimi konzultacijami.

Saša Einsiedler
OMM mentorica za osebni razvoj

Kot certificirana persolog trenerka sem v samo dveh mesecih povrnila investicijo v izobraževanje, s tem ko sem podjetjem pomagala izboljšati komunikacijo z uporabo persolog profilov. Stranke poročajo o izboljšanih odnosih med zaposlenimi po delavnici, orodje pa omogoča vsakomur, ne glede na tehnično ozadje, da se najde v različnih persolog vedenjskih stilih

Izvedite,  kako lahko ljudem pomagate razviti njihov potencial, odkrijete njihovo edinstvenost in  Bolje razumete druge.

Na tem tečaju se boste naučili, kako učinkovito delati z drugimi ljudmi, ne glede na to, kaj jih dela drugačne, in drugim boste lahko pomagali, da bodo sledili vašemu zgledu.  Večina težav v vsakdanjem življenju namreč temelji na medosebnih težavah in nesporazumih.

 Področja uporabe  persolog® model dejavnikov osebnost

Za koga je primerna certifikacija

Certifikacija je primerna za vodje kadrovskih služb, podjetnike, kadrovske specialiste, interne trenerje, svetovalce, coache in trenerje, ki želijo uporabljati model persolog® model dejavnikov osebnosti na enem od naslednjih področij:

 1. Upravljanje sprememb
 2. Izbira/zaposlovanje kadrov
 3. razvoj kadrov
 4. Prodaja in pogajanja
 5. Vodenje
 6. Coaching
 7. Razvoj ekipe
 8. Izobraževanje
Upravljanje sprememb

Kadar so ljudje v procesu sprememb pod pritiskom ali imajo notranji odpor proti spremembam, je treba skrbno preučiti njihovo vedenje v tem procesu. Ukvarjati se je treba z morebitnimi notranjimi prepričanji, ki blokirajo, in ugotoviti vzroke za notranje konflikte, tj. ozavestiti dinamiko med nameni, vrednotami in prepričanji. Vse to, pa tudi ustrezno prilagoditev lastnega vedenja novim okoliščinam, je mogoče optimalno zagotoviti s pomočjo različnih tehnik, veščin in metod, ki nam jih ponuja persolog® modelom dejavnikov osebnosti.

Izbira/zaposlovanje osebja

“Ljudi zaposlujemo zaradi njihovega strokovnega znanja in odpuščamo zaradi njihove osebnosti.” Ni boljšega načina za opis največje napake pri zapolnjevanju ključnih delovnih mest kot s tem stavkom Johna Geierja. Vsako novo imenovanje prinaša s seboj tveganja. S koliko neizrečenimi pričakovanji se bo soočil vaš kandidat? Kako primerno je v resnici to delovno mesto? Še posebej, če je za ključno delovno mesto več odločevalcev, imate opravka s številnimi neizrečenimi pričakovanji, ki lahko na koncu pripeljejo do tega, da kandidat s potencialnim neuspehom v praksi. Zato priporočamo, da združljivost čim bolje preverite že vnaprej. Z osebnostnim modelom lahko zagotovite, da boste za svoja ključna delovna mesta poiskali najprimernejše kandidate.

Razvoj kadrov

Najboljši zaposleni morajo napredovati. persolog® model dejavnikov osebnosti vam pomaga pri opredelitvi posebnih izhodišč za osebnostni razvoj, tako da zaposleni napredujejo na področjih, kjer so njihove prednosti.

Prodaja in pogajanja

Za sklenitev velikega posla največkrat manjka le malo. Večina prodaj propade, še preden pride do zaključevanja ali pogajanj, ker se prodajalci ne odzovejo na osebnost svoje stranke – in to zato, ker ne poznajo svoje osebnosti in ne prepoznajo osebnosti svoje stranke. Le tisti, ki poznajo svoje vedenjske vzorce in pravilno ocenijo tudi vedenjske vzorce svoje stranke, vedo, kako ju dobičkonosno uskladiti. persolog® model dejavnikov osebnosti je odlično orodje za reševanje prav tega izziva.

Vodenje

80 % vsakodnevnega dela vodij predstavlja komunikacija. Če želite uspešno voditi, morate komunicirati pristno, jasno in predvsem na način, ki je primeren za vaše zaposlene. Če na primer zaposleni kaže vestno vedenje, je naloga vodje, da ga ujame na njegovi komunikacijski ravni – tudi če je na primer prevladujoča vedenjska težnja vodje. persolog® model dejavnikov osebnosti vam pomaga razumeti, kako uspešno se odzivamo na komunikacijske potrebe drugih.

Coaching

Ljudje, ki pridejo k vam na coaching, imajo zelo različne izzive. Želijo preseči prepričanja, spremeniti avtomatizme in predvsem bolje razumeti, kaj se zgodi z njihovim vedenjem v določenih situacijah. S persolog® modelom dejavnikov osebnosti lahko najdete konkretna izhodišča, ki bodo vam in vašemu coachu pomagala pri doseganju ciljev coachinga.

Razvoj tima

Povprečne ekipe spremeniti v vrhunske; to si želi vsak vodja, vsak podjetnik in vsak coach. Večinoma ekipe ne delujejo zaradi težav s komunikacijo, nejasnega razumevanja vlog ali povzročiteljev težav. Prav tu pride prav osebnostni model. S pomočjo persolog® modela dejavnikov osebnosti naredite strukture tima vidne in tako okrepite uspešnost svojega tima.

Usposabljanje

Šole, poklicne šole, podjetja za usposabljanje ali združenja – vse te organizacije imajo celostno izobraževalno poslanstvo. Osrednji del tega poslanstva: spodbujanje duhovnega, duševnega in kognitivnega razvoja mladih. S persolog® modelom dejavnikov osebnosti kot tudi posebno prilagojenim orodjem persolog® modelom dejavnikov osebnosti za mlade imate pri roki orodje, ki vam pomaga pri obvladovanju prav tega pomembnega izziva. Ko pridobite certifikat za persolog® model dejavnikov osebnosti lahko delate tudi s profilom za mlade.

Skozi postopek certificiranja vas bo popeljal   Strokovnjak za persolog® model osebnosti
 JANEZ  HUDOVERNIK

direktor podjetja Pro Acta d.o.o., avtor in mojstrski trener

Janez je prepričan, da vsak posameznik skriva v sebi izjemni potencial. Ključ je v njegovem odkrivanju, razvijanju in udejanjenju. Meni, da pristen razvoj nastopi, ko si drznemo prestopiti svoje meje in poskusiti nekaj novega. V tej certifikacijski delavnici boste zagotovo odkrili nekaj svežega ter poglobili svoje razumevanje sebe in okolice.

 Naše certifikate  lahko dobite v naslednjih oblikah

Tukaj si lahko ogledate, katera oblika vam najbolj ustreza. Če imate kakršnakoli vprašanja ali nejasnosti, smo vam na voljo za svetovanje.

1. Certificiranje v živo – persolog® certifikacijska delavnica

Certificiranje za persolog® model dejavnikov osebnosti ponujamo po celi regiji: Sloveniji, Hrvaški, Srbiji, …  Naši mojstrski certificirani trenerji persolog® posredujejo učne vsebine na zabaven in zanimiv način. Poleg novih pristopov se lahko tudi osebno seznanite z drugimi udeleženci. V tej obliki certificiranje poteka tri (z največ 12 udeleženci) dni in sicer po sistemu 2 + 1 na izbrani lokaciji. Naslednji datum persolog® certifikacije:

2. Certificiranje v živo preko Zoom-a – persolog® certifikacijska delavnica

V tej obliki certificiranje poteka tri (z največ 9 udeleženci) in sicer 5 krat po 5 šolskih ur v tedenskem razmiku. Običajno od 13:00 – 17:30. Naslednji datum persolog® certifikacije:

3. Povsem digitalno certificiranje

Postanite samostojni z našo prilagodljivo spletno akademijo. Pri naših digitalnih certifikatih doživite svojega trenerja na spletu. V nekaj manj kot 20 poglavjih in dobrih 150 kratkih videoposnetkih ter kvizih se vsebine učite korak za korakom. Delamo s sodobnimi orodji in tako ustvarjamo raznoliko usposabljanje. Z izobraževanjem lahko začnete kadar koli. Vendar       priporočamo, da začnete 1. v mesecu.

4. Kombinirano certificiranje

S to vrsto certificiranja dobite neomejen dostop do vseh digitalnih učnih enot certificiranja persolog® model dejavnikov osebnosti. V naši spletni akademiji se lahko vsebine certificiranja učite prožno in v svojem tempu. Prav tako imate v času certifikacije priložnost, da se udeležite 6 srečanj v živo prek Zooma z enim od naših mojstrskih trenerjev.

“Čas je denar”, kot pravi pregovor: Če želite biti prilagodljivi, si prihraniti pot na osebni dogodek in z njega ter še vedno želite osebno spremstvo, potem je ta vrsta certificiranja ravno prava za vas:

5. VIP: Individualno certificiranje

Vsa naša certificiranja lahko rezervirate tudi kot individualna certificiranja. Želite še posebej intenzivno delati na določeni temi ali se datumi odprtih certifikacij ne ujemajo z vašim urnikom? Potem rezervirajte individualni coaching z enim od naših mojstrskih trenerjev – individualno prilagojen vašim potrebam, vi pa se odločite, ali bo potekal v prisotnosti ali prek spleta.

 Vaša naložba v certificiranje  Izbira je vaša:

izberite obliko, ki vam najbolj ustreza.

OSNOVNI PAKET

1.990
Tri dnevna delavnica
 • Mednarodna licenca persolog® model dejavnikov osebnosti (DISK) trener
 • Celotno seminarsko gradivo (v tiskani in digitalni obliki)
 • Dostop do portala za uporabo on line analiz
 • Uporaba persolog® tiskanih analiz, ki so na voljo v 34 jezikih
 • Popusti na persolog® analize modela dejavnikov osebnosti
 • Možnost ponovne udeležbe na certifikacijski delavnici persolog po znižani ceni

Priporočeni paket

2.190 €
Tri dnevna delavnica
 • Mednarodna licenca persolog® model dejavnikov osebnosti (DISK) trener
 • Celotno seminarsko gradivo (v tiskani in digitalni obliki)
 • Dostop do LMS portala in »trenerskega salona«
 • Dostop do portala za uporabo on line analiz
 • Uporaba persolog® tiskanih analiz, ki so na voljo v 34 jezikih
 • Popusti na persolog® analize modela dejavnikov osebnosti
 • Možnost ponovne udeležbe na certifikacijski delavnici persolog po znižani ceni
 • Podpora Persolog® Master trenerja - 3 individualne konzultacije po 45 minut

Premium paket

2.490
Tri dnevna delavnica
 • Mednarodna licenca persolog® model dejavnikov osebnosti (DISK) trener
 • Celotno seminarsko gradivo (v tiskani in digitalni obliki)
 • Dostop do LMS portala in »trenerskega salona«
 • Dostop do portala za uporabo on line analiz
 • Uporaba persolog® tiskanih analiz, ki so na voljo v 34 jezikih
 • Popusti na persolog® analize modela dejavnikov osebnosti
 • Spletni seminar (Kako interpretirati zahtevne grafe) v vrednosti 249 €
 • Podpora Persolog® Master trenerja - 6 individualnih konzultacij po 45 minut
 • Brezplačna ponovna udeležba na naslednjih certifikacijskih usposabljanjih za persolog® model dejavnikov osebnosti.

VIP Individualno certificiranje

3.198
Enodnevno individualno certificiranje
 • Mednarodna licenca persolog® model dejavnikov osebnosti (DISK) trener
 • Individualno certificiranje
 • Vse kar vključuje premium paket +
 • Dostop do digitalnega certifikacijskega tečaja
 Želite več podrobnosti?  Vsebina tridnevne certifikacijske delavnice:
Zgodovina in razvoj persolog® modela dejavnikov osebnosti
 • Model osebnosti
 • Kaj pomenijo vedenjske dimenzije DISK
 • Spoznavanje z znanstvenim ozadjem modela in osnovnimi vedenjskimi profili
 • Uvod v persolog® model dejavnikov osebnosti
7 korakov odkritij za razumevanje modela
 • Grafi in štirje osnovni vedenjski tipi
 • 20 vedenjskih profilov in strategije uspeha
 • naša notranja logika – prepričanja, ki usmerjajo naše vedenje
 • razumevanje namenov, ki usmerjajo naše vedenje
 • dejavniki stresa
 • delovno mesto, ki najbolj ustreza posameznemu vedenjskemu profilu
 • izgradnja učinkovitih timov in timska dinamika
  • Vaje za razlago na vseh 7 nivojih odkritja
Poglobljeno razumevanje in razlaga persolog® vedenjskih profilov
 • Razlaga grafov
 • Kaj mi govori dinamika grafov
 • Intenziteta posamezne dimenzije
 • Dejavniki stresa
 •  
Analiza tima
 • Kakšna je timska dinamika
 • Ključni dejavniki analize tima
 • Kakšna priporočila lahko dam za izboljšanje komunikacije in odnosov v timu
Analiza delovnega mesta
 • Izpolnjevanje vprašalnika
 • Proces določanja vedenjskega profila delovnega mesta
 • Izbira ali premeščanje
Uporaba e-port on line sistema
 • Enostavno in praktično delo z analizami
Pregled strukture enodnevnega komunikacijskega treninga na osnovi persolog® modela dejavnikov osebnosti
 • Potek in ppt
 • Praktični primeri in izvedba ključnih vaj
Zaključni certifikacijski test
 • Preverjanje znanja in ob uspešnem zaključku
 • Podelitev mednarodno priznanega certifikacijskega potrdila
 Še vedno niste prepričani?   

Potem se obrnite na nas in se dogovorite za posvetovanje. Naši svetovalci vam bodo z veseljem pomagala pri vseh nejasnostih in vprašanjih!