Scroll Top

Nova realnost

Delo od doma

Tako kot večina drugih ljudi, delam od doma. Mogoče ste tudi vi v enaki situaciji, na katero se je bilo potrebno prilagoditi. Pri meni je bilo ključno vprašanje kaj narediti s časom, ki se mi je ponudil. Kot prvo mi je odpadlo vsaj dve uri voženj na dan, pogosto več, kot drugo se je poslovni svet upočasnil. Ne za vse, za veliko večino pa vendarle.

Čas

Kaj sedaj s tem časom? Tako smo bili lahko hvaležni, da smo sedaj lahko več časa z domačimi. To smo si vedno želeli, pa ni bilo časa. Sedaj gremo že v šesti teden in kaže, da bomo še nekaj časa tako.

Če je bilo prej ravnotežje pomaknjeno v eno stran in ste ga sedaj pomaknili na drugo, hitro opazimo, da nismo v ravnotežju. Nobena skrajnost ni dobra.

Kaj se zgodi, če se nam poslovni del upočasni? Podobno se upočasnimo tudi mi. TO je naravna prilagoditev, če imate na voljo 8 ur časa za aktivnost, ki traja 6 ur, si jih bomo pač vzeli osem. Tu leži nevarnost, da se preveč upočasnimo. To pa ni dobro. Sedaj ni čas za počitek.

Nova tekma

Kar naenkrat smo se znašli v novem svetu. V novi realnosti. Množica nasprotujočih si informacij, teorij zarote, prepovedi, omejitev, nobene gotovosti – razen povečanega obsega internetnih storitev, predvsem pretočnih vsebin in občutkov stagnacije, strahu, negotovosti, čakanja … Se lahko poistovetite?

Vstopamo v novo tekmo z novimi pravili. Ne, vemo še čisto točno, kakšna bodo nova pravila, zagotovo pa bodo drugačna. Vemo le nekaj: trenirati je potrebno pred tekmo, ne ko se tekma začne. Trening pomeni delo na sebi.

Veliko stvari se bo spremenilo, nekatere se ne bodo ampak bodo celo dobile na pomembnosti. Ocenjujem, da bo ključna prevzemanje odgovornosti zase. Upam, da bo to ključno zavedanje. Zakaj? Ker so stvari na katere lahko vplivamo in stvari na katere ne moremo. Vsekakor ne moremo vplivati na to ali se bo virus jeseni ponovno oživil, ali bo prišel še kakšen drug, ali kaj podobnega, kako dolgo bo okrevanje ipd…

Področje nadzora

Lahko pa vplivamo nase. Predlagam, da ta čas izkoristite za delo na sebi, da boste iz krize prišli najboljša verzija. Tudi sam se držim tega načela in sem na določenih področjih, za katere ocenjujem, da so ključna, podvojil svoje aktivnosti.

Najprej sem osvojil orodje za izvedbo webinarjev. Nato sem prilagodil določene delavnice, da jih lahko izvajam v novem mediju. Moram reči, da je odziv pozitiven in dobivam veliko pohval in pisem spodbude.

Kot drugo sem okrepil svojo skrb za psihofizično zdravje. Ojačal sem dnevno rutino in rituale: jutranja telovadba, dihalne vaje, meditacija, vizualizacija in načrtovanje dneva. Zakaj? Ker so to stvari, ki jih imam pod nadzorom, so koristne in mi dajejo občutek gotovosti.

Bolj ko so stvari zunaj nas negotove in nepredvidljive, bolj je pomembno, da se ukvarjamo sami s sabo in dobrimi stvarmi, ki so pod našim nadzorom. Zgoraj opisani rituali, kot tudi načrtovanje in izvedba družinski aktivnosti v popoldanskem času, so stvari, na katere lahko vplivam in jih nadziram. To pa mi daje občutek gotovosti v času negotovosti.

V prihodnjih tednih in mesecih se bom potrudil, da vam prinesem dobre informacije, ki vam bodo pomagale biti boljši, ki vam bodo pomagale, da boste dobro pripravljeni na tekmo in da boste iz nje prišli zmagovalci. Če ne bom izpolnjeval te obljube, vas prosim, da se odjavite od novic.

Hvala, ker ste nazaj z mano in ker ste pripravljeni na učenje in investiranje vase. Ostanimo zdravi in postanimo boljši. #SamiSkupaj #Carpediem

 

Dodaj komentar

Podobni članki
Clear Filters