Scroll Top

Bralci so zmagovalci

“Človek, ki ne bere, nima nobene prednosti pred tistim, ki ne zna brati.”

– Mark Twain

Z branjem vaše misli napolnite s pozitivnimi idejami. Branje je za možgane to, kar je telovadba za telo in molitev za dušo. Branje je eden najhitrejših načinov pridobivanja znanja, idej in strategij, ki so potrebne za doseganje uspeha na kateremkoli področju vašega življenja.

Ključno je, da se učite od strokovnjakov, ki so že dosegli to, kar želite doseči sami. Ne učite se samo iz lastnih izkušenj. Karkoli si želite v življenju: več zdravja, sreče, boljše družinske odnose, boljša razmerja, več denarja – na to temo obstaja na tisoče knjig. Tam lahko dobite ideje, načrte, strategije, kako dobiti tisto, kar si želite. Naredite spisek knjig za posamezna pomembna področja in začnite brati.

Koliko naj bi brali?

Priporočam vsaj 15 minut, še bolje pol ure na dan. Lahko si zastavite cilj, da boste prebrali 10 strani vsako jutro ali vsak večer. Na ta način boste v 15 do 20 dneh prebrali eno knjigo. Ni slabo: dve knjigi na mesec. Samo pomislite, če dobite samo eno idejo v knjigi, lahko to pozitivno vpliva na prihodnji razvoj vašega življenja. Skratka, vedeli boste več, imeli več idej, postali boste bolj samozavestni in pripravljeni ukrepati.

Večkrat vprašam vodje, koliko časa izven treningov, ki vam jih organizira podjetje, namenjate za vaš osebni in strokovni razvoj? Ne bom o številkah, verjemite, da je številka skromna. In ni potrebno, da tako ostane. Branje vam lahko reši ta izziv. Nikar ne recite, da nimate 15 minut na dan?

Ko se boste odločali za posamezne knjige, četudi vam jih drugi priporočajo, imejte svoje cilje v mislih. Zakaj naj bi prebral to knjigo? Kaj želim izvedeti iz nje? Ali sem pripravljen to tudi narediti ali vpeljati v svoje življenje? Ko berete, delajte zapiske, podčrtujte, pišite, rišite, … angažirajte se ob branju.

Kaj boste brali? Kaj berete?

 Ne berite sami, obdarujte tudi vaše zaposlene. Knjiga in znanje je lahko čudovito darilo. Preglejte našo novoletno ponudbo na Darila – novoletna ponudba

 

 

Dodaj komentar

Podobni članki