Scroll Top

Kaj vam prinaša mastermind* skupina?

*Mastermind je izraz, ki se uporablja za skupine, ki se redno sestajajo z namenom dela na istem cilju ali reševanja skupnega problema.

“Najbolje se je družiti z ljudmi, ki so boljši od tebe. Izberite sodelavce, katerih vedenje je boljše od vašega in tudi vas bo odneslo v to smer.”
Warren Buffett

Današnja tehnologija ima veliko prednosti, saj med drugim omogoča, da so ljudje povezani, tudi če ne sedijo v isti sobi. Vsekakor pa v tem primeru ne morete računati na sinergijo, ki jo omogoča to, da sedimo za isto mizo v istem prostoru. Druženje omogoča dinamiko, ki jo zaenkrat ne omogoča nobena tehnologija. V tem je prednost rednih srečanj.

Predstavljate si, da enkrat mesečno sedite skupaj s sebi podobnimi lastniki podjetij, izvršnimi direktorji, ki niso vaša konkurenca. Vsi direktorji ali lastniki podjetja imate podobe težave, le prioritete so v določenem času različne.

 

“Zlati” coaching

alpha group 2Ob jutranji kavici najprej izmenjate osebne izkušnje in pokramljate o aktualnem dogajanju. Nato sledi uraden začetek in poročilo o tem, kaj so kolegi (katerih probleme ste reševali na prejšnjem srečanju) izpeljali v praksi. Sledi strateški coaching na izbrano temo, ki se nanaša na štiri ključna področja poslovanja, ki jih imenujemo GOLDTM; res so upravičeno zlata vredna področja. GOLD pomeni:

 • G (Goals = cilji) od vizije do postavljanja in izvajanja ključnih ciljev
 • O (Operations = procesi) kako uspešno imate urejene procese v podjetju od proizvodnje do informatike
 • L (Leadership = vodenje) kako imate urejeno vodenje in delo z ljudmi
 • D (Developing sales = razvoj prodaje) katere ključne prodajne aktivnosti izvajate

Že v sami delavnici se razvije živahna debata in izmenjava izkušenj, neuspelih poizkusov in dobrih praks. Koliko različnih idej in praktičnih nasvetov lahko tu dobite! Samo ena prava ideja je včasih potrebna, da povsem spremenite način poslovanja.

Ko se lahko zanesete na skupino svetovalcev

Temu sledijo mastermind* delavnice, kjer udeleženci pomagajo reševati težave, probleme enega od članov skupine. V tem delu vodeno s pomočjo najboljših mastermind orodij diagnosticirate težave in razpravljate ter predlagate rešitve, ki bi jih vaš kolega lahko izpeljal. Vsi namreč vemo, da lažje svetujemo drugim kot sebi in tega se je potrebno zavedati. Star pregovor pravi, da kdor je sam sebi zdravnik in pravnik, ima za svetovalca norca; pogosto to pri podjetništvu pozabljamo.

Skratka, na vsakem mesečnem sestanku imate priložnost za izmenjavo idej, preoblikovanje pristopov in iskanje načinov za izboljšanje vašega dela, dobičkonosnosti podjetja in zaslužka.

 

TAG

Mednarodna organizacija The Alpha Group (TAG) vam tudi v Sloveniji nudi možnost, da se pridružite takšni skupini. Katere koristi bi s tem lahko dobili?
TAG

Koristi za člane TAG skupine

 • Delijo in prejmejo dragocene povratne informacije glede poslovnih procesov – tako poslovno kot osebno
 • Ostajajo na čelu trendov hitro spreminjajoče se tehnologije in industrije
 • Delajo skupaj z drugimi kolegi (največ 19) od katerih se učijo ponesrečenih in uspešnih praks
 • Dostopajo do zakladnice znanja in kolektivnih izkušenj
 • Odkrivajo nove in kreativne ideje
 • Sestavljajo načrte za podjetje: organizacijo, vodenje in prodajo
 • Redno nadgrajujejo vodstvene veščine
 • Grajenje osebnih in profesionalnih odnosov
 • Spoznavanje in odkrivanje različnih preverjenih poslovnih strategij, ki omogočajo rast
 • Ohranjanje zaveze k odgovornemu delu – skupina poziva člane k odgovornosti in izpeljavi dogovorjenegaČlanstvo pri TAG vpliva na vsa področja vašega življenja in dela. Če si resno želite deliti, učiti se in rasti, potem se nam pridružite. Več informacij! TAG skupine delujejo po celi Evropi, več na TAG . Člani se srečujejo enkrat mesečno, da prevetrijo in si izmenjajo ideje, rešujejo probleme in izdelujejo načrte za štiri ključna področja, ki smo jih opredelili z GOLD. Člani se obvežejo, da bodo aktivno sodelovali, postavljali cilje in delali na tem, da jih dosežejo. Pri tem pa si med seboj tudi pomagajo z nasveti in podporo. Ker člani ne prihajajo iz konkurenčnih podjetij, se spletejo tesne mreže, ki temeljijo na sodelovanju in zaupanju. V skupini ne moreta biti dva iz iste branže, dva, ki sta si konkurenta, kar vam zagotavlja varno okolje v katerem resnično lahko izmenjujete vaše ideje, probleme in pričakujete prave rešitve.Najboljši v poslih so tisti, ki so obkroženi z najboljšimi!
  Če želite postati najboljši, potem se morate obkrožiti z najboljšimi. Če ste na to pripravljeni, potem je članstvo v TAG prava stvar za vas. S pripravljenostjo deliti znotraj zaupnega okolja in obvezanosti k odgovornosti, je uspelo že mnogo naših članov. Sami priznajo, da brez kolektivnega znanja ostalih članov TAG skupine to sploh ne bi bilo možno; v vsakem primeru pa je bilo to neprimerno hitreje kot da bi delali sami.Če ste pripravljeni deliti znanje in izkušnje, se učiti in rasti, imamo mesto za vas! Preverite ali ustrezate kriterijem! Pridružite se nam še danes!Za dodatne informacije pišite na: janez.hudovernik@the-alpha-group.biz

Janez Hudovernik-podpisni logo (2)

 

 

Dodaj komentar

Podobni članki