Scroll Top

Kako 21-dnevni NOVOLETNI FLOW IZZIV spreminja življenja

Začetek novega leta je običajno čas za zastavljanje ciljev in spreminjanje navad. Vendar, koliko izmed nas resnično uspe vzpostaviti trajne spremembe? Tu nastopi 21-dnevni Novoletni Flow Izziv, ki ne samo obljublja, ampak tudi dostavlja orodja in tehnike za pravo preobrazbo.

Kaj Je Flow?
Flow, stanje, ki ga je psiholog Mihaly Csikszentmihalyi opisal kot “optimalno izkušnjo”, je občutek popolne zatopljenosti v dejavnost. V tem stanju, čas izgine, stres se zmanjša in produktivnost naraste. Predstavljajte si, da ste tako zatopljeni v delo, da pozabite na vse drugo – to je flow. Več o tem na  https://bit.ly/489BwLd

Zakaj 21 Dni?
Znanost kaže, da je za oblikovanje nove navade potrebnih od 18 do 254 dni, odvisno od tega za kakšno vrsto oblikovane navade gre. V javnosti se je prijelo pravilo 21 dni. Prav toliko tudi traja naš Novoletni Flow Izziv.

Je pa potrebno upoštevati še drugi ključni dejavnik pri oblikovanju novih navad in to je doslednost. Ljudje bodo bolj verjetno vztrajali pri navadi, če jo bodo izvajali redno. Raziskovalci so ugotovili, da je pri ljudeh, ki jim je uspelo 14 dni vztrajati pri neki navadi, večja verjetnost, da bodo z njo nadaljevali dolgoročno. Mi vam bomo pomagali vztrajati 21 dni in še dlje.

Kako izziv deluje?
Vsak dan izziva prinaša nov, edinstven izziv, ki je namenjen temu, da vas potisne iz cone udobja in vas nauči, kako vstopiti v stanje flow. Ti izzivi so raznoliki: od preprostih meditativnih vaj do bolj kompleksnih nalog, ki zahtevajo kreativno razmišljanje ali fizični napor.

Primeri izzivov:
1. dan: Uporabite moč mraza. Mraz ima številne dokazane koristi, vključno s povečanjem odpornosti, izboljšanjem cirkulacije in celo pospeševanjem presnove.

5. dan: Preživi večer brez televizije in/ali telefona. Ta izziv vam omogoča, da prekinete stalno stimulacijo in odvisnost od digitalnih naprav. Spodbuja boljši spanec, zmanjšuje stres in omogoča globljo povezavo s seboj in drugimi.

12. dan: Skuhaj svojo najljubšo hrano in na večerjo povabi svoje najboljše prijatelje. Kuhanje je terapevtska dejavnost, ki spodbuja kreativnost in lahko deluje sproščujoče.

17. dan: Kreativni izziv – izvedite projekt, ki zahteva inovativno razmišljanje, kot je pisanje kratke zgodbe ali izdelava ročne obrti. Kreativno delo lahko izboljša vaše kognitivne funkcije, zmanjšuje stres in vam omogoča izraz lastnih čustev in misli na unikaten način.

Pridružite se nam in sprostite svoj potencial. Vaš najboljši jaz je le en iziv stran. https://bit.ly/489BwLd

Koristi, ki jih boste dobili z udeležbo

1. Povečana produktivnost in kreativnost
V stanju flow se vaša sposobnost osredotočanja poveča, kar vodi do večje produktivnosti. Prav tako je to stanje, v katerem pogosto pridejo najboljše ideje in rešitve.

2. Boljše upravljanje stresa
Flow zmanjšuje občutke anksioznosti in stresa, saj ste popolnoma zatopljeni v trenutno opravilo in nimate časa za skrbi.

3. Povečanje samozavesti
Ko uspešno premagujete izzive, se vaša samozavest naravno poveča. Vsak dan izziva vam ponuja priložnost, da premagate majhne ovire in gradite na svojem uspehu.

4. Skupnost in podpora
Ena največjih prednosti izziva je vključenost v skupnost. Preko zaprte What’sUp skupine in Zoom srečanj boste lahko delili svoje izkušnje, se učili drug od drugega in našli motivacijo v skupnem napredku.

21-Dnevni NOVOLETNI FLOW IZZIV ni le začasna novoletna zaobljuba, ampak priložnost za trajno spremembo.

Dodaj komentar

Podobni članki
Clear Filters

Verjetno tudi vi ob koncu leta razmišljate o tem, kako je minilo, in si želite, da bi bilo prihajajoče leto…

Pozdravljeni! Ko danes pišem te vrstice, se mi v ozadju vrti pesem “Weather With You“. Priporočam, da si jo poslušate…