Scroll Top

Pomoč pri zaposlovanju: Kako persolog® DISK profil preoblikuje uvajanje novih zaposlenih

Ali ste vedeli, da lahko razumevanje osebnosti kandidata močno vpliva na uspešnost in harmonijo vašega delovnega okolja? V današnjem konkurenčnem trgu dela ni dovolj samo ocenjevati znanja in izkušenj; osebnost igra ključno vlogo. Tukaj priskoči na pomoč uveljavljeni persolog® DISK vedenjski profil.

Razumevanje persolog® vedenjskega profila DISK

Model DISK kategorizira posameznike v štiri vedenjske sloge: Dominantnost (D), Iniciativnost (I), Stabilnost (S), in Korektnost (K). Vsak stil opisuje različne pristope in motivacije, ki jih

posameznik prinese v delovno okolje. Vsak posamezni persolog® vedenjski profil (DISK

  1. )  temelji na kombinaciji naslednjih štirih osnovnih dimenzij:

 

 1. Dominantnost: Težnji po nadzoru, doseganju rezultatov. Osnovni namen je premagati.
 2. Iniciativnost: Težnji po prepričevanju, po izražanju, po »biti slišan«. Osnovni namen je prepričevati.
 3. Stanovitnost: Težnja po stanovitnosti in stabilnosti. Osnovni namen je podpirati.
 4. Korektnost: Težnja po pravilnosti, gotovosti in varnosti. Osnovni namen je točnost.

Pet glavnih prednosti

 1. Izboljšana primernost kandidata

Persolog® DISK profil pomaga pri usklajevanju osebnosti kandidata z zahtevami delovnega mesta. To ne samo poveča zadovoljstvo in produktivnost, ampak tudi zmanjša fluktuacijo zaposlenih. Spoznanje, da je vaš novi marketinški direktor naravni Iniciator, pomeni, da lahko pričakujete dinamično in prepričljivo komunikacijo.

 1. Izboljšana komunikacija

Učinkovita komunikacija je ključnega pomena. Persolog® DISK omogoča razumevanje preferenčnega komunikacijskega sloga posameznika, kar olajšuje oblikovanje usklajenih in produktivnih timov.

 1. Učinkovito oblikovanje ekipe

Mešanica osebnostnih stilov vodi do inovativnosti in prilagodljivosti. Raznolikost v osebnostnih slogih prinaša nove perspektive in pristope k reševanju problemov.

 1. Manj konfliktov

Persolog® DISK pomaga pri prepoznavanju in obvladovanju potencialnih virov konfliktov, s čimer prispeva k bolj harmoničnemu delovnemu okolju.

 1. Prilagojeno uvajanje in usposabljanje

Z razumevanjem osebnostnega profila novega zaposlenega lahko prilagodite programe uvajanja in usposabljanja, kar pospeši integracijo in poveča zadovoljstvo pri delu.

Ray Dalio, ameriški milijarder in avtor, pravi: “Če bi moral izbirati med osebnostno analizo in intervjujem pri zaposlovanju, bi izbral osebnostno analizo. Na srečo si lahko privoščimo oboje.

Persolog® DISK ni absolutno orodje, a zagotavlja dragoceno razumevanje potencialnega vedenja kandidata v delovnem okolju, kar vodi k bolj informiranim odločitvam pri zaposlovanju.

S pravilno uporabo persolog® DISK profila lahko izboljšate komunikacijo, oblikujete učinkovite ekipe in zmanjšate konflikte na delovnem mestu. V sodobnem poslovnem svetu je to neprecenljivo orodje za vsakega vodjo, ki želi doseči optimalno uspešnost svoje ekipe.

Dodaj komentar

Podobni članki
Clear Filters

Verjetno tudi vi ob koncu leta razmišljate o tem, kako je minilo, in si želite, da bi bilo prihajajoče leto…

Začetek novega leta je običajno čas za zastavljanje ciljev in spreminjanje navad. Vendar, koliko izmed nas resnično uspe vzpostaviti trajne…

Pozdravljeni! Ko danes pišem te vrstice, se mi v ozadju vrti pesem “Weather With You“. Priporočam, da si jo poslušate…