Scroll Top

10 + 10 = 10 knjig, ki vam jih priporočam in 10 najbolj branih prispevkov

10 knjig, ki se jih splača prebrati

Spodaj je seznam 10 knjig, ki so zaznamovale moje leto 2017 in bodo pustile sled tudi v prihodnjem. Vrstni red ne odraža pomembnosti, čeprav bi izpostavil zadnjo, The Oxygene Advantage, ter Principles in HeadStrong. Vse tri so resnično pomagale, da sem izpeljal še dodatne spremembe v svojem življenju.

Priporočam:

 1. Ray Dalio: Principles; priročnik za delo in življenje – in tu ni kaj dodati. Vrhunsko, zgoščeno in uporabno. Zgrabite, preberite in uporabite!
 2. Tom Brady: The TB12: Method; vrhunska knjiga, priročnik Toma Bradya – športnika, ki je 17 let v vrhu NFL (ameriškega nogometa) in pri svojih štiridesetih letih, ko so njegovi kolegi že po pet ali več let v pokoju, še ne razmišlja o tem. Zakaj in kako mu uspeva? Ta knjiga mi je še posebej všeč, ker je hkrati potrditev treninga/delavnice Učinkovito upravljanje z osebno energijo, ki jo izvajam že trinajsto leto. Več o delavnici učinkovitega upravljanja z osebno energijo.
 3. Desmond Tutu in Dalai Lama: The Book of Joy. Nepogrešljiva, če želite živeti srečno življenje. Odlična pripoved o srečanju dveh velikanov in njunih filozofij. Polna praktičnih napotkov, ki jih lahko takoj vključite v življenje. DELUJEJO!
 4. Walter Isacson: Leonadro da Vinci; poglobljena biografija o verjetno enem največjih kreativnih genijev.
 5. Joseph Mercola: Fat for Fuel; vam na razumljiv način predstavi kako poteka prebava različnih hranil v vašem telesu in kako lahko poskrbite za odlično zdravje vaših mitohondrijev. Drži, favorizira keto dieto.
 6. Dave Asprey: HeadStrog. Odlična knjiga izumitelja Bulletproof coffee in mojega mentorja. Pravkar zaključujem coaching pri njem in se spoznavam z biohacki, ki jih opisuje v knjigi in tudi številnih drugih. Morate prebrati, če želite odlično zdravje in energijo.
 7. John E. Douglas: Mindhunter; presenetljiva zgodba FBI agenta o profiliranju zločincev. Osebnost pušča sledi in je predvidljiva.
 8. Reza Aslan: God: A Human History, kako se je razvijala religija skladno z razvojem družbe. Tako zgoraj kot spodaj ali pač obratno.
 9. Scott Adams: Win Bigly; avtor priljubljenega stripa Dilbert poda nov, drugačen pogled na Donalda Trumpa, njegovo nepričakovano zmago in delovanje kot predsednika. Splača se prebrati, če ne drugega, da dobite drug pogled.
 10. Jordan Bellfort: Way of the Wolf: zanimiva knjiga Volka iz Wallstreeta, ki ste ga verjetno gledali v filmu. Nekaj zanimivih informacij se bo našlo tudi za vrhunske prodajalce. Ostaja zvest samemu sebi in je še vedno poln samega sebe.
 11. Mo Gawdat: Solve for Happy. Kako se vrhunski inženir sooča s smrtjo svojega sina. Presenetljiva in polna uporabnih idej in nasvetov za bolj srečno in pozitivno življenje.
 12. Patric McKeown: The Oxygen Advantage. Knjiga prihodnje leto izide tudi v slovenščini. Me je pripravila k boljšemu dihanju in spodbudila, da sem postal inštruktor dihanja po metodi avtorja. Presenečeni boste, ko boste ugotovili, kako slabo dihate (upam sicer, da boste dobili potrditev, da dihate dobro; a žal opažam, da je to izredno redko.) Bodite pozorni in pričakujte dodatne informacije in delavnice na temo dihanja.

Veliko je dobrih knjig in težko naredim izbor izmed več kot 50 prebranih. Verjetno sem kakšno spregledal oz. se ni uvrstila v zlatih ducat. Ta izbor je resnično jagodni. Preberite in se prepričajte sami.

10 najbolj branih objav

Spodaj je vrstni red 10 najbolj branih prispevkov po mnenju vas bralcev (upošteval sem rezultate analitike Mailchimpa in ogledov na LN). Za vse tiste, ki ste jih slučajno spregledali, tukaj so:

 1. Kako sedeče delo vpliva na vaše zdravje in dolžino vašega življenja: https://www.linkedin.com/pulse/kako-sede%C4%8De-delo-vpliva-na-va%C5%A1e-zdravje-dol%C5%BEino-janez-hudovernik-acc/
 2. Energija v skodelici … ali po slovensko o Bulletproof kavi: https://www.linkedin.com/pulse/energija-v-skodelici-janez-hudovernik-acc/
 3. Odklopite se in si privoščite počitnice: http://mailchi.mp/4cb4d88662dc/odklopite-se-privoite-si-shinrin-yoku-in-izkoristite-počitnice
 4. Vaš uspeh je enak uspehu petih ljudi s katerimi se največ družite: https://www.linkedin.com/pulse/va%C5%A1-uspeh-je-enak-uspehu-petih-ljudi-katerimi-se-janez-hudovernik/
 5. Kako povečati produktivnost v 15 minutah: https://www.linkedin.com/pulse/kako-pove%C4%8Dati-produktivnost-v-15-minutah-janez-hudovernik-acc/
 6. Kaj vam prineseta zaupanje in deljenje informacij: http://mailchi.mp/4f6dda4effdb/kaj-vam-prineseta-odkritost-in-deljenje-informacij
 7. Prepoznajte svoje prednosti in slabosti: https://www.linkedin.com/pulse/prepoznajte-svoje-prednosti-slabosti-janez-hudovernik-acc/
 8. Poskrbite za svojo energijo – postanite biohacker: https://www.linkedin.com/pulse/poskrbite-za-svojo-energijo-postanite-biohacker-janez-hudovernik/
 9. Zaupanje imamo vgrajeno, samo zbuditi ga moramo: https://www.linkedin.com/pulse/zaupanje-imamo-vgrajeno-samo-zbuditi-ga-moramo-janez-hudovernik/
 10. Kako obravnavate svoje zaposlene: https://www.linkedin.com/pulse/kako-obravnavate-svoje-zaposlene-janez-hudovernik/

Še enkrat najlepša hvala vsem, ki berete. Zapomnite si: »Bralci so znalci in zmagovalci

Moje želje za vas najbolje povzame spodnji irski pregovor. Gre pa takole:

Vzemite si čas:

za delo, kajti to je cena uspeha,

za razmislek, kajti to je vir moči,

za igro, kajti to je skrivnost mladosti,

za branje, kajti to je osnova modrosti,

za prijaznost, kajti to so vrata sreče,

za sanje, kajti to je pot k zvezdam,

za ljubezen, kajti to je resnična življenjska radost,

za veselje, kajti to je glasba duše.

 

Vse to in veliko sreče ter miru!

Dodaj komentar

Podobni članki